Περισσότερο από το 50% των χρηστών Facebook δηλώνουν δυσαρεστημένοι από το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ από το Ερευνητικό Κέντρο Pew περισσότερο από το 50% των Αμερικανών χρηστών Facebook δηλώνουν δυσαρεστημένοι από το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, σε ποσοστό 36% δηλώνει μεγάλη δυσαρέσκεια σχετικά με αυτό και σε ποσοστό 25% παραδέχεται, ότι δεν του αρέσει η ιδέα να μοιράζονται τόσες πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Η αιτία του «κακού» εντοπίζεται στο γεγονός, ότι οι χρήστες εμφανίζονται σε φωτογραφίες που δεν έχουν δώσει την άδειά τους να δημοσιευτούν. Σύμφωνα με το Ερευνητικό Κέντρο Pew, 3 στους 4 γονείς απαγορεύουν τη δημοσίευση φωτογραφιών των παιδιών τους στο δίκτυο χωρίς την έγκρισή τους.

Βεβαία, υπάρχει και ένα ποσοστό 47%, το οποίο εκτιμά τις φωτογραφίες και τα video από φίλους, καθώς αυτό από μόνο του αποτελεί τον βασικό λόγο που διατηρούν λογαριασμό στο Facebook. Μάλιστα, 46% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε πως αφορμή για τη χρήση του Facebook αποτέλεσε η δυνατότητα να μοιράζονται κάτι με πολλούς ανθρώπους με μία μόνο κίνηση.

Tα παραπάνω αποτελέσματα ωστόσο, έρχονται σε αντίθεση με τον αριθμό χρηστών που συγκεντρώνει το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο, ο οποίος ανέρχεται σε περισσότερους από 1,2 δις. χρήστες παγκοσμίως, αναδεικνύοντας το Facebook χωρίς αμφιβολία το δημοφιλέστερο social media.

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+