Στα 4,9 Mbps η μέση ταχύτητα των ιντερνετικών συνδέσεων στην Ελλάδα

 

Πιο συγκεκριμένα, η μέση ταχύτητα των ιντερνετικών συνδέσεων στην Ελλάδα είναι 4,9 Mbps, ένα νούμερο που την κατατάσσει στην προτελευταία θέση ανάμεσα σε 25 χώρες της «Γηραιάς Ηπείρου». Έτσι, η μόνη χώρα με χειρότερη επίδοση είναι η Τουρκία, όπου η μέση ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 4,3 Mbps.

Παράλληλα, ένα ελάχιστο ποσοστό συνδέσεων στη χώρα μας (3,6%) ξεπερνούν τα 10 Mbps, με την πλειονότητά τους (51%) να κινούνται ανάμεσα στα 4 και 10 Mbps. Σύμφωνα με τη μελέτη, η μέγιστη ταχύτητα στην Ελλάδα είναι 24,7 Mbps, η οποία είναι η μικρότερη ανάμεσα στις 25 ευρωπαϊκές χώρες.

Η αμερικανική Akamai είναι από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών υποδομής ηλεκτρονικού εμπορίου και λογισμικού, με περισσότερους από 13.500 σέρβερ σε 1.000 και πλέον δίκτυα σε 66 χώρες. Η έκθεση της δεν καλύπτει μόνο την ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά όλα τα κράτη στα οποία δραστηριοποιείται η εταιρεία, δίνοντας επομένως μια εικόνα για την «κατάσταση του ίντερνετ» σχεδόν για όλο τον πλανήτη.

Τα κράτη που καταλαμβάνουν την πρώτη τριάδα στη μελέτη είναι η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Ολλανδία, με μέσες ταχύτητες 21,9, 12,8 και 12,4 Mbps αντίστοιχα. Σε παγκόσμια κλίμακα, η μέση ταχύτητα πρόσβασης στο ίντερνετ είναι 3,8 Mbps, αυξημένη κατά 27% μέσα σε μια χρονιά.

Ωστόσο, παρόλο που οι επιδόσεις βελτιώνονται γενικά σε όλο τον πλανήτη, η εταιρεία διαπιστώνει πως οι μέσες ταχύτητες στις μισές χώρες της πρώτης δεκάδας μειώθηκαν κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Πηγή: Καθημερινή

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+