Αν το internet ήταν χώρα, θα ήταν στην 6η θέση στην παγκόσμια κατάταξη όσον αφορά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Επειδή δεν το βλέπουμε, νομίζουμε ότι το internet είναι κάτι άυλο. Στην πράξη, όμως, υπάρχουν εκατομμύρια (κυριολεκτικά) ηλεκτρονικών υπολογιστών που απαρτίζουν το Internet. Είναι όλοι οι διακομιστές (servers) που αποθηκεύουν τα δεδομένα μας, μας παρέχουν υπηρεσίες, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στηρίζουν τους τόπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, φιλοξενούν τα sites και τα ηλεκτρονικά καταστήματα που επισκεπτόμαστε καθημερινά κ.α.

Όλοι αυτοί οι υπολογιστές, σε συνδυασμό με όλες τις υπόλοιπες συσκευές και τηλεπικοινωνιακά δίκτυα που χρησιμοποιούνται για να συνδέονται μεταξύ τους (αυτό είναι άλλωστε το internet, το δίκτυο όλων των δικτύων) καταναλώνουν καθημερινά τεράστιες ποσότητες ενέργειας, τόσο μεγάλες που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ηλεκτροδότησης των περισσοτέρων χωρών στον πλανήτη. Εντυπωσιακό;

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+