Προωθήστε τον ιστότοπό σας με τον κατάλληλο τρόπο

Ενώ οι περισσότεροι σύνδεσμοι στον ιστότοπό σας δημιουργούνται σταδιακά, καθώς οι χρήστες ανακαλύπτουν το περιεχόμενό σας, μέσω των αναζητήσεων που πραγματοποιούν, το Google κατανοεί την προσπάθεια που έχετε καταβάλει για τη δημιουργία του και σας βοηθά να το προωθήσετε αποτελεσματικότερα. Η αποτελεσματική προώθηση του περιεχομένου σας συμβάλλει στην ταχύτερη ανακάλυψη του ιστοτόπου σας από τους ενδιαφερόμενους χρήστες. Όπως ισχύει για όλα τα θέματα που αναφέρονται σε αυτό τον οδηγό, η υπερβολική χρήση των προτάσεών μας μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και να είναι επιζήμια για το κύρος του ιστοτόπου σας.

Σωστές πρακτικές

Δημοσιεύστε άρθρα στο ιστολόγιο σχετικά με νέο περιεχόμενο ή υπηρεσίες

Οι δημοσιεύσεις στο ιστολόγιο του ιστοτόπου σας ενημερώνουν τη βάση των χρηστών σας για οποιοδήποτε στοιχείο έχετε προσθέσει πρόσφατα, ενώ ταυτόχρονα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος προώθησης του νέου περιεχομένου ή των υπηρεσιών σας στο διαδίκτυο. Από τα παραπάνω άρθρα στο ιστολόγιο ενημερώνονται άλλοι υπεύθυνοι ιστού που παρακολουθούν τη ροή δεδομένων RSS ή τον ιστότοπό σας.

 Μην ξεχνάτε τις μη ηλεκτρονικές προωθητικές ενέργειες

Η προώθηση της επιχείρησης ή του ιστοτόπου σας με πιο συμβατικές μεθόδους επιφέρει εξίσου σημαντικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, εάν διαθέτετε έναν επαγγελματικό ιστότοπο, συμπεριλάβετε τη διεύθυνση τοποθεσίας στις επαγγελματικές σας κάρτες, στους φακέλους, στα διαφημιστικά έντυπα της επιχείρησης κτλ. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε ενημερωτικά δελτία σε πελάτες μέσω ταχυδρομείου, προκειμένου να τους ενημερώσετε σχετικά με το νέο περιεχόμενο του ιστοτόπου της επιχείρησής σας.

Εξοικειωθείτε με τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για ιστοτόπους που βασίζονται στην αμφίδρομη επικοινωνία και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των χρηστών, ευνοώντας τη δημιουργία ομάδων ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα.

Αποφύγετε:

  • την προώθηση οποιουδήποτε νέου στοιχείου του περιεχομένου σας αλλά στοχεύστε στη δημιουργία και την προώθηση των σημαντικών, πρωτοποριακών σας προτάσεων
  • τη συμμετοχή του ιστοτόπου σας σε προγράμματα που χρησιμοποιούν το περιεχόμενό σας για την προώθηση των υπηρεσιών τους

Καταχωρίστε την επιχείρησή σας στο Google Local Business Center.

Καταχωρώντας τα στοιχεία της τοπικής σας επιχείρησης στο Local Business Center του Google οι νέοι πελάτες μπορούν να σας εντοπίσουν στους Χάρτες Google αλλά και μέσω των αναζητήσεων ιστού. Περισσότερες συμβουλές για την προώθηση της τοπικής σας επιχείρησης μπορείτε να βρείτε στο Κέντρο Βοήθειας για υπεύθυνους ιστού.

Επικοινωνήστε με ιστοτόπους σχετικού περιεχομένου.

Είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν πολλοί ιστότοποι που καλύπτουν ανάλογα θέματα με το δικό σας. Η επικοινωνία με τους παραπάνω ιστοτόπους είναι συνήθως αρκετά εποικοδομητική. Η συζήτηση θεμάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες του τομέα ή της κοινότητάς σας μπορεί να οδηγήσει σε νέες ιδέες για το περιεχόμενό σας ή στην εδραίωση μιας σημαντικής κοινότητας.

 Αποφύγετε:

  • την υποβολή αιτημάτων για τη δημιουργία συνδέσμων με τον ιστοτόπό σας από άλλους ιστοτόπους με σχετικό περιεχόμενο
  • την εξαγορά συνδέσμων από άλλο ιστότοπο για να επωφεληθείτε από το PageRank του ιστοτόπου και όχι από την κίνηση

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+