Φωτογραφικά άλμπουμ

Ένα από τα δυνατά στοιχεία του Joomla! είναι η δυνατότητα του για την δημιουργία φωτογραφικών άλμπουμ και η εμφάνιση τους σε διάφορα σημεία του site με πολλούς και ενδιαφέροντες τρόπους. Για την υλοποίηση αυτής της δυνατότητας στο site σας έχουμε χρησιμοποιήσει την πρόσθετη εφαρμογή Phoca Gallery.

photo albums

Πίνακας Ελέγχου του Phoca Gallery

Το Phoca Gallery είναι οργανωμένο με ίδιο τρόπο με το Joomla!: διαθέτει έναν κεντρικό πίνακα ελέγχου, από τον οποίο εκτελούμε την εργασία που επιθυμούμε.

Η πρώτη εργασία που πρέπει να εκτελέσουμε είναι η δημιουργία μιας κατηγορίας, δηλαδή ενός φωτογραφικού άλμπουμ. Για να δημιουργήσουμε μια κατηγορία κάνουμε κλικ στον πίνακα ελέγχου του Phoca Gallery στο εικονίδιο ‘Κατηγορίες’ και εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη διαχείρισης των κατηγοριών:

photo albums2

Διαχείριση κατηγοριών του Phoca Gallery

Η διαχείριση των κατηγοριών παρέχει όλες τις δυνατότητες διαχείρισης των οθονών με λίστες εγγραφών.

Επιλέγοντας ‘Εικόνες’ από τον πίνακα ελέγχου του Phoca Gallery μεταβαίνουμε στην σελίδα διαχείρισης των εικόνων του site.

photo albums3

Διαχείριση φωτογραφιών του Phoca Gallery

Η εφαρμογή μας εμφανίζει όλες τις καταχωρημένες φωτογραφίες. Μπορούμε να δούμε τις φωτογραφίες που ανήκουν σε μια κατηγορία χρησιμοποιώντας τα φίλτρα πάνω δεξιά από τον πίνακα των φωτογραφιών.

Από την οθόνη αυτή έχουμε πλήρη διαχείριση των φωτογραφιών: μπορούμε να τις δημοσιεύσουμε / αποδημοσιεύσουμε, να αλλάξουμε τον τίτλο και τις περιγραφές τους, να αλλάξουμε την σειρά εμφάνιση κ.α.

Μια εργασία που αξίζει να αναφερθεί ιδιαίτερα καθώς είναι πολύ σημαντική είναι αυτή του ανεβάσματος φωτογραφιών στο site. To Phoca Gallery μας επιτρέπει να ανεβάσουμε μια – μια τις φωτογραφίες ή να τις ανεβάσουμε όλες μαζί, επιλέγοντας ‘Πολλαπλή Προσθήκη’ από την γραμμή εργαλείων.

Μόλις επιλέξουμε ‘Πολλαπλή Προσθήκη’, εμφανίζεται η οθόνη που ακολουθεί:

photo albums4

Ανέβασμα εικόνων στο Phoca Gallery

Χρησιμοποιώντας την ‘Μεταφόρτωση’, την ‘Μεταφόρτωση με Java’ ή την ‘Μεταφόρτωση με Flash’ που βρίσκονται στο κάτω μέρος της οθόνης ανεβάζουμε μια ή περισσότερες φωτογραφίες. Μόλις ανέβουν εμφανίζονται στον πίνακα με τις φωτογραφίες της οθόνης, οπότε τις επιλέγουμε και τις ταξινομούμε σε κατηγορίες.

Δέσμευση για υποστήριξη

Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας!


Ένα site σήμερα δεν είναι μια απλή "κατασκευή ιστοσελίδων". Είναι η παρουσία σας στον χώρο του internet, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ίσως να είναι σημαντικότερη και από την φυσική της παρουσία.

we are hiring
Follow us on Google+